Podijeli članak

U procesu unutarstranačkih izbora u HDZ-u BiH ovoga tjedna su izabrani novi članovi Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar.

Ranije su temeljni ogranci stranke izabrali 159 članova izborne Skupštine, a na ovotjednoj sjednici nazočilo je njih 157, odnosno, samo se dvoje nije odazvalo pozivu.

U konačnici izabrani su Damir Džeba, Ita Pandža, Ivan Zelenika, Vlado Džoić, Dejan Kvesić, Robert Lesko, Igor Lončar i Vlatko Marinović sa područja GP Jugozapad. S GP Zapad izabrani su Vlado Čuljak, Zdenko Leto, Damir Šunjić, Slaven Zeljko, Dalibor Marinčić, Slaven Marić.

Oliver Soldo, Zdenko Jonjić, Ivan Miletić i Kažimir Miličević izabrani su s područja GP Jug, dok s gradskog područja Sjever, Stari grad i Istok u Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar ulaze Damir Knezivuć i Željko Mikulić.

Očekuje se kako će novi članovi Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar na konstituirajućoj sjednici izabrati novo vodstvo stranke u gradu na Neretvi.

Zanimljivo, jedan od dvoje koji nisu nazočili sjednici je i predsjednik stranke Dragan Čović. Kako doznajemo, predsjednik HDZ-a BiH nije sudjelovao u ovome procesu kako ne bi na bilo koji način uticao na tijek unutarstranačkih izbora u Mostaru jer je bilo više tzv. “struja” koje su se kandidirale i koje su željele preuzeti kontrolu nad Gradskim odborom HDZ-a BiH Mostar, donosi ero.tel.