Podijeli članak

Stavovi su usuglašeni i danas će, ako se ne dogodi nešto nepredviđeno, Zastupnički dom Parlamenta BiH potvrditi prijedlog Kolegija o sastavu bh. izaslanstava u europskim institucijama. Dom naroda to bi trebao uraditi na zasjedanju zakazanom za 17. ožujka.

U Izaslanstvu Parlamenta BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe bit će zastupnici Željko Komšić, Senad Šepić, Borjana Krišto, Mladen Bosić i Milica Marković. Njihovi zamjenici su Nermina Kapetanović, Bariša Čolak, Darko Babalj, Saša Magazinović i Damir Arnaut.

U Interparlamentarnoj uniji BiH će zastupati Nenad Lalić, Vjekoslav Bevanda, Salko Sokolović, Mirsad Đonlagić, Sredoje Nović, Damir Bećirović, Momčilo Novaković i Mirsad Mešić. Bh. izaslanstvo u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za sigurnost i suradnju u Europi (OESS) ima tri člana – Aleksandru Pandurević, Barišu Čolaka i Halida Genjca.
Nikola  Lovrinović, Dušanka Majkić i Asim Sarajlić predstavljat će BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO saveza. Zastupnici BiH u Srednjoeuropskoj inicijativi (CEI) bit će Monika Tomić, Maja Gasal-Vražalica i Nebojša Radmanović. U izaslanstvu naše zemlje u Parlamentarnoj skupštini Mediterana bit će Šemsudin Mehmedović, Ognjen Tadić i Mensura Beganović, a u Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran Hazim Rančić i Diana Zelenika.

U Parlamentarnoj skupštini Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi BiH će zastupati Šefik Džaferović, Bariša Čolak, Jovan Vukovljak, Hanka Vajzović i Fehim Škaljkić, a njihovi zamjenici su Jasmin Emrić, Martin Raguž, Dragutin Rodić, Nebojša Radmanović i Zaim Backović. U izaslanstvu BiH u Parlamentu zemalja frankofonskog govornog područja bit će Salko Sokolović, Milica Marković i Damir Arnaut.