Podijeli članak

Škola nogometa "TIKI-TAKA" namijenjena je djeci od šest do deset godina koja vole nogomet i koja se žele baviti sportom. Školu vodi UEFA "A" licencirani trener Tihomir Tiki Skoko koji iza sebe ima nogometnu i trenersku karijeru. 

U igračkoj karijeri nastupao za FK Velež i RC CELTA Vigo (omladinski pogon), HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg, HNK Brotnjo, NK Hrvatski Dragovoljac Zagreb, NK Zmaj Makarska, NK Lokomotiva Zagreb. 

Dok je u trenerskoj karijeri od 2015. vlasnik UEFA "B" LICENCE, a od 2017. stječe i UEFA "A" licencu. Bio je trener u omladinskom pogonu HŠK Zrinjski  6 godina. Više o školi pročitajte u našem razgovoru sa Tikijem.

Kako je došlo do nastanka škole?

Oduvijek mi je san bio da otvorim svoju nogometnu školu tako da sam se napokon na to odlučio ove godine i TIKI-TAKA je tu. 

Jeste li zadovoljni odazivom djece?

Kad sam odlučio da otvorim, cilj je bio 30-ak djece i onda sam razmišljao da ću svojim radom i zalaganjem pomalo privlačiti još djece, međutim već na prvi trening je došlo oko 60 djece i iz tjedna u tjedan raste broj tako da sada nakon mjesec dana rada ima 90 djece. 

Po čemu se ističe ova škola nogometa?

Ne bih rekao da se škola ističe ni po čemu posebnom, cilj je da jednim normalnim pristupom i dobrim treninzima učinimo sve da djeca budu zadovoljna, da na trening i s treninga odlaze i dolaze sretna, da se igraju, druže, upoznaju nove prijatelje, uživaju i pritom nauče nešto. 

Ima li danas talenata među djecom?

Talenata na našim prostorima je uvijek bilo i bit će, netko se rodi za to, a netko upornim radom nadomjesti neke svoje nedostatke i preskoči te "rođene talente". Puno djeci znači naravno i tko ih trenira, koliko će ih treneri naučiti tako da tu mi sportski djelatnici imamo veliku odgovornost. 

Koliko je danas talenata među djecom, obzirom da sve češće vidimo istraživanja da su djeca okupirana tehnologijom, tabletima, mobitelima?

Najvažnije ih je kao što ste rekli odmaknuti od mobitela, laptopa i potaknuti ih da se bave, ne samo nogometom, nego bilo kojom sportskom aktivnošću jer znamo šta nam sport prvenstveno znači za zdravlje i djece i odraslih. 

Je li moguće uspjeti u BiH kao nogometaš?

Što se tiče uspjeha u BiH ponavljam uspjeh je već što se bave nogometom gdje steknu poznanstva za cijeli život, putuju na turnire, treniraju, igraju utakmice.. Kao što legendarni Ćiro Blažević reče: "Treba imati talent, motiv, karakter, inteligenciju, trenirati, imati dosta sreće, sve je vrlo važno da bi pojedinac uspio. Međutim, ništa od toga ako nemaš pravog trenera".