Podijeli članak

Jedan od najpopularnijih hrvatskih pjevača Marko Perković Thompson objasio je za RTL kako se našao u autobusu s Vatrenim nogometašima na dočeku u Zagrebu.

"Kao prvo teško mi je još sabrati sve te dojmove, tolike emocije kod naših igrača, našeg naroda koji im je htio mahniti i pozdraviti ih. Doživio sam svašta u životu, ali ovo još nisam", kazao je Thompson te odgovorio tko ga je prvi pozvao u autobus s igračima:

"Izbornik Dalić i kapetan Modrić su mi rekli kako je želja svih igrača da ja nekako dođem do autobusa i da s njima putujem do Trga bana Jelačića. Pitao sam ih jeste li Vi sigurni, halo. Oni su rekli da, molim te dođi. Znam kako ima tih nekakvih priča zašto sam ja ušao u autobus, ali recite mi tko bi ih mogao odbiti, ja nisam mogao."

Thompson je odgovorio i što smatra o objavi šefa HSS-a Kreše Beljaka u kojoj ga je nazvao 'smeće fašističko'?

"Takvi natpisi najbolje govore o njima samima. Svatko ima pravo na izjavu i komentar, ali mislim kako nema pravo tako vrijeđati", kazao je Thompson te odgovorio na pitanje je li vas itko pitao da pjevate Čavoglave?:

"Pjevao bih sve što traže od mene. Igrači su mi nabrajali sve moje pjesme. Hoću čuti ovu, hoću onu, Vida je pjevao jednu moju staru pjesmu 'Pukni puško' i sigurno da je bilo prostora i vremena ja bih otpjevao još koju pjesmu na bini na Trgu."

Jeste li strahovali kako bi moglo doći od fašističkih povika?

"Ne, to mi ni na kraj pameti nije bilo. Nikada naši navijači to nisu radili. Vidjeli ste taj narod kako je bio u zajedništvu, koliko je tu emocija bilo..."

Thompson će večeras na poziv Zlatka Dalića pjevati u Varaždinu, a kazao je kako će rado otići gdje ga god pozovu nogometaši.

Dnevnik.ba/ T.R.