Podijeli članak

Umirovljeni hrvatski rukometni reprezentativac Marko Kopljar (32) doživio je puknuće Ahilove tetive. Ozljedu je pretrpio protekle subote u ogledu EHF kupa u ogledu Füchse Berlina i Saint-Raphaëla. 
 
Bivši privremeni kapetan hrvatske selekcije i nekadašnji pouzdani desni vanjski PPD Zagreba te Barcelone i Paris Saint-Germaina ubrzo će biti podvrgnut operativnom zahvatu. Sanacija Ahilove pete najčešće traje šest mjeseci.
 
"Ozljeda je bila vrlo gorka pilula za nas jer je Marko Kopljar u posljednjih nekoliko utakmica bio u dobroj formi i bio je veliki dio našeg uspjeha. Želimo mu samo dobro i garantiramo da će od nas imati podršku u optimalnom liječenju", izjavio je direktor berlinskog kluba Bob Hanning u službenom priopćenju za javnost.
 
Marko Kopljar igračku karijeru započeo je u Požegi. Nakon Medveščaka i PPD Zagreba te posudbi u Đakovu i Metkoviću, zaigrao je za glasovite europske klubove poput Paris-Saint Germaina i Barcelone. Protekle je sezone napustio Veszprém te se priključio Füchse Berlinu. 
 
Od hrvatske izabrane vrste oprostio se koncem Europskog prvenstva u Hrvatskoj 2018. godine. Osim brončane olimpijske medalje u Londonu 2012., s reprezentacijom se okitio svjetskim srebrom u Hrvatskoj 2009. te broncom 2013. godine u Španjolskoj. Od europskih odličja osvojio je srebro 2010. u Austriji te brončane medalje 2012. u Srbiji, odnosno u Poljskoj 2016. godine, prenosi Index.