Podijeli članak

Nakon više od četiri sata borbe Novak Đoković ispao je s Roland Garrosa. U polufinalu ga je izbacio Austrijanac Dominic Thiem sa 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5.

Meč koji je počeo još u petak obilježilo je Đokovićevo negodovanje na kišu, vjetar, suđenje, publiku... Tako je u jednom trenutku napao suca da nakon završetka poena prebrzo izgovara rezultat čime, prema mišljenju najboljeg tenisača svijeta, prebrzo kreće teći vrijeme za prvi servis.

I dok u većini žalbi Đoković nije bio u pravu, u jednoj je bio. Kada je danas meč nastavljen nakon novog prekida zbog kiše, sudac je poklonio Thiemu break-loptu za 5:1 u petom setu.
 


Đoković je nakon jedne sporne lopte Austrijanca zaustavio igru, sudac je sišao na teren i pogledao trag te zaključio da je loptica bila u terenu. Dosudio je poen Austrijancu i šokirao Đokovića.

"Oko sokolovo", koje se ne koristi na zemljanim terenima, ali koje mogu vidjeti TV-gledatelji, pokazalo je da je Đoković bio u pravu.
 


"Tenis ovo ne pamti! Sudac najstrašnije pokrao Novaka i poklonio Thiemu break šansu", naslov je srpskog Telegrafa, Kurir piše da je sudac doveo Đokovića do ludila, a bijesni su i Novakovi obožavatelji na društvenim mrežama.