Podijeli članak

Za većinu roditelja dan rođenja njihove djece isključivo je lijepa uspomena. No ponekad ga obilježi i nevjerojatna količina stresa i brige za novorođenče. Upravo je to, nažalost, iskusio i bračni par iz Arizone, Derrick i Monique Rodgers.

Kad su saznali da će se njihove blizanke Morgan i Madison morati roditi prije termina, jedino im je bilo važno da djevojčice na kraju budu dobro.

Derrick se dosjetio da bi mogao snimiti njihove prve minute života, ali nije ni slutio da će kamerom zabilježiti i potpuno šokantan trenutak u kojem je jedna od njihovih djevojčica ispala liječniku iz ruku. 

Na videu koji je zabrinuta majka kasnije objavila i na društvenim mrežama, vidi se trenutak u kojem je djevojčica pala na pult, a samo su brzi refleksi liječnika spriječili i pad na pod. Kako je naknadno ispričao, Derrick je istog trenutka prekinuo snimanje i rekao liječniku da je djevojčica zbog njega pala na glavu, a on se na početku pravio da se ništa nije dogodilo. Nakon što mu je još jednom pokazao na snimci što se dogodilo, liječnik se samo šutke okrenuo i otišao. 

No pravi šok je uslijedio danima nakon incidenta kada je bračni par sasvim slučajno saznao da njihova kći Morgan pati od krvarenja na mozgu.
 


Naime, nakon što su djevojčice odveli kući primijetili su da joj često curi krv iz nosa te se povremeno trese. Odveli su je drugom pedijatru na pregled koji im je otkrio da su testiranja u bolnici već napravljena, ali roditeljima iza leđa, pa oni nisu ni slutili da njihovo dijete ima krvarenje u mozgu, prenosi Index.

Kako kažu, bilo bi im dovoljno da se netko ispričao, ali se to nije dogodilo.

"Nitko nam se nije ispričao ili barem ponudio napraviti testiranja kako bismo vidjeli je li sve u redu. Sva testiranja su učinjena iza naših leđa", izjavio je Derrick u razgovoru za People 

Kako bi podignula svijest o nemaru u bolnicama, Monique je postavila video na svoj Facebook, a on je vrlo brzo postao viralan. Tek nakon što je njen video podijeljen više od 17 tisuća puta, kontaktirali su ih iz bolnice te su im obećali da će istražiti cijeli incident.

"Sigurnost naših pacijenata i njihovih obitelji uvijek je naša glavna briga. Shvatili smo ovo vrlo ozbiljno", poručili su iz bolnice.