Podijeli članak

Studentski odbojkaški klub Mostar ovog vikenda igra prvu utakmicu pred svojim navijačima u Premijer ligi BiH. U subotu u 16 sati u dvorani na Bijelom brijegu gostuje ekipa OK Goražde.

I jedna i druga ekipa su poražene u prvom kolu s 3:0 u setovima. SOK Mostar na gostovanju kod OK Kula Gradačac, a Goražde na domaćem terenu od Bimal Jedinstva.

Trener SOK Mostar Darko Drmać na konferenciji za medije istaknuo je kako je glavni cilj za ovu sezonu ostanak u Premijer ligi.

"Prvi korak ka tome je sutrašnja utakmica protiv Goražda. To je utakmica koja može usmjeriti ovu našu polusezonu i u jednom i u drugom pravcu. S pobjedom dosta toga možemo dobiti, dobivamo jedan vjetar u leđa, kao i na samopouzdanju i na mirnoći odigravanja sljedećih utakmica."

Kazao je da da ekipa Goražda nije uopće za podcijeniti, a ove godine su se osjetno pojačali i dolaze ovdje s ciljem da pokušaju pobijediti u Mostaru.

"Ekipa je koja jako dobro igra u polju, ima dobar servis i prijem servisa. Što je još dobro napomenuti, ima to iskustvo od godine dana igranja Premijer lige tako da sutra ako setovi uđu u neizvjesnu završnicu, to može i odlučiti. Mada, i mi imamo svojih prednosti, pokušat ćemo ih napasti servisom, pomjeriti njihov prijem i onda smo jedan veliki dio posla što se tiče taktike odradili", naglasio je Drmać.

"S obzirom da nam je prva utakmica, djevojke su spremne, voljne i imaju veliku želju da pokažu ono što smo radili ovih mjesec i pol dana tako da se nadam dobrom rezultatu", poručio je trener SOK Mostar  te dodao da su sve igračice na raspolaganju za sutrašnju utakmicu.

"Nadam se da smo nakon ovih priprema spremni za ovu utakmicu. Prvo, imamo taj imperativ pobjede, budući da je Goražde ekipa koja je tu negdje s nama po kvaliteti. Želim pozvati što veći broj gledatelja i ljubitelja odbojke da dođu sutra u dvoranu na Bijeli brijeg u 16 sati i da nas podrže u nastavku sezone", istaknula je Maja Jonjić, igračica SOK Mostar.

SOK Mostar u Prvoj ligi BiH igra uz potporu tvrtke BH Telecom koja je pokazala veliko zanimanje za projekt Sportske udruge studenata SCM.