Podijeli članak

Na Beijing Institute of Technology upriličen je sajam posvećen predstavljanju međunarodnih sveučilišta s ciljem promicanja prijateljstva, kulture, obrazovanja te buduće suradnje.

Sajam je okupio 50 sveučilišta, a nazočilo je oko 200 studenata iz cijeloga svijeta koji su na programima razmjene. Velik broj Sveučilišta je iz Azije i Afrike, a iz Europe, uz Sveučilište u Mostaru, bila su sveučilišta iz Njemačke, Španjolske, Francuske i Srbije.

Sveučilište u Mostaru je predstavio student Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Kemijski odjel, Josip Cvitković koji boravi na jednogodišnjoj razmjeni. „Imali smo priliku prezentirati Sveučilište, program studiranja, ali i mogućnosti za naše studente koji žele sudjelovati u međunarodnim programima razmjene. Studentima iz azijskih zemalja predstavljena su prirodna i kulturna bogatstva Bosne i Hercegovine. Slušajući prezentacije drugih sveučilišta stekao sam dojam da ne zaostajemo za drugim sveučilištima s obzirom u kakvoj se situaciji nalazi akademska zajednica u BiH“, ističe student Josip Cvitković.

Beijing Instutute of Technology (北京 理工 大学, pinyin: Běijīng Lǐgōng Dàxué)  je sveučilište s više od 30.000 studenata. Osnovano je 1940. godine, a njime upravlja Ministarstvo obrane i tehnologije.

Promocija je održana u razdoblju od 12. do 16. prosinca.