Podijeli članak

U organizaciji udruge Novi pogled dana 28.03. 2019. godine, u razdoblju od 12.00 do 18.00 sati, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održat će se niz aktivnosti u svrhu podizanja svijesti javnosti o karcinomu dojke. 

Ispred zgrade Filozofskoga fakulteta zainteresirani će moći dobiti mnogobrojne informacije o prevenciji i prepoznavanju simptoma karcinoma dojke  putem informativnih letaka, brošura, plakata, te kreativnih poklona. Isto tako moći će sudjelovati u podizanju svijesti svojim aktivnim učešćem u snimanju zajedničkih fotografija protiv borbe karcinoma dojke, puštanju balona i drugim sličnim aktivnostima.

U svrhu dobivanja jasnijih informacija od strane stručnjaka, predviđena su dva javna predavanja s početkom u 16.00h na Filozofskom fakultetu u Mostaru.  Prvo predavanje održat će prof. Tanja Goluža  koje će imati za cilj educirati sudionike o prevenciji i dijagnostici karcinoma dojke, a potom će predsjednica Udruge  Maja Memić iznijeti vlastito iskustvo o borbi s bolešću. Izv. prof. dr. sc. Kristina Sesar i doc.dr. sc. Arta Dodaj održat će drugo predavanje na temu Psihološki aspekti borbe protiv karcinoma dojke.

Pozivaju se svi zainteresirani da dođu i svojim sudjelovanjem obogate ovaj događaj.