Podijeli članak

Sveučilište u Mostaru, Fakultet strojarstva računarstva i elektrotehnike organizira edukacije iz područja Lean menadžmenta i 3D Modeliranja.
 
Edukacije iz područja Lean menadžmenta
 
Osnovna postavka Lean koncepta je unaprjeđenje proizvodnje s manje zaliha, kapitala, ljudskog rada, neispravnih proizvoda, čekanja i zastoja, uklanjanjem svih vrsta proizvodnih gubitka. 
Prijavom na edukaciju polaznici ć imati priliku: 
-  razumjeti osnovne principe i alate Lean-a,
-  identificirati sve vrste rasipanja u vlastitoj tvrtki, te moći uspostaviti korake za njihovo smanjenje,
- sudjelovati u procesu uvođenja Lean menadžmenta u svoje tvrtke.
 
Edukacije su namijenjene menadžerima tvrtki, voditeljima odjela, djelatnicima, studentima, odnosno svima koji žele steći znanje iz Lean menadžmenta. 
 
Edukacije će se održavati u prostorijama „Tvornice za učenje“ Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru. Tvornica za učenje je edukacijsko okružje koje simulira rad tvornice i uvjete u njoj tako da polaznici seminara cijelo vrijeme rade u stvarnim uvjetima tvornice.
 
Predavači na seminaru su nastavnici i istraživači čije je područje zanimanja organizacija proizvodnje, upravljanje lancem nabave, lean menadžment:
dr.sc. Željko Stojkić, izvanredni profesor FSRE Mostar
dr.sc. Ivica Veža, redovni profesor FESB Split
mag. ing. mech. Igor Bošnjak, asistent na FSRE Mostar
 
Osim profesora na seminaru će svoja iskustva u primjeni Lean alata predstaviti Lean treneri iz lokalnih tvrtki. Seminar „Osnove Lean menadžmenta“ je prvi u nizu od planiranih edukacija iz područja Lean menadžmenta.
 
Edukacija 3D modeliranje, osnovni nivo
 
Prijavom na edukaciju 3D modeliranje, osnovni nivo i korištenjem CAD programa polaznici mogu naučiti kako nacrtati, dizajnirati i vizualizirati prostorne oblike, tj. dati im treću dimenziju i postaviti ih u virtualni prostor. Cilj je naučiti modelirati sve što polaznici zamisle -  od stvarnih 3D modela proizvoda i njihovih detaljnih crteža do specijalnih efekata i simulacija.
 
Edukacije su namijenjene studentima tehničkih fakulteta, srednjoškolcima, tehničarima, inženjerima, kao i svim zainteresiranim djelatnicima tvrtki iz metalnog i drugih sektora, odnosno svima koji žele ući u svijet 3D modeliranja i dizajna. Edukacije će se održavati u prostorijama Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike s licenciranim SolidWorks paketima.
 
Predavač je nastavnik i istraživač čije je uže područje zanimanja dizajn proizvoda:
dr.sc. Nebojša Rašović, docent na FSRE
 
Edukacija „3D modeliranje osnovni nivo“ je ujedno uvod za slijedeću edukaciju „3D Modeliranje napredni nivo“.
 
Više informacija i obrazac prijave za edukacije 3D Modeliranje i Lean menadžment možete pronaći na web stranici Tvornice za učenja Fakulteta strojarstva računarstva i elektrotehnike:  http://learningfactory.fsre.sum.ba/ 
 
 
 
 Dodatne informacije mogu se dobiti putem e-maila [email protected] ili telefonski na broju 036 337 004.