Podijeli članak

Treći rektorski forum Jugoistočne Europe i Zapadnog Balkana na kojem će sudjelovati rektori i predstavnici preko 30 sveučilišta bit će održan u Mostaru 7. i 8. veljače, a domaćin je Sveučilište u Mostaru. 

Radni dio foruma predviđen je u petak, 8. veljače 2019., u okviru čega će biti organizirane i izjave za medije u 13.00 sati u hotelu Mostar.

Radno Predsjedništvo foruma čine rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić, rektorica Sveučilišta u rijeci prof. dr. Snježana Prijić - Samaržija i rektorica Univerziteta u Beogradu prof. dr. Ivanka Popović. 

Nakon uvodnog obraćanja rektora Tomića, o zaključcima 2. Rektorskog foruma govorit će rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Damir Boras. 

U sesiji o stanju i perspektivama visokog obrazovanja zemalja SEE i WB rektorica Prijić Samaržija govorit će o inicijativama Rektorskog foruma u kontekstu Europskih politika dok je tema izlaganja rektorice Popović „Osnivanje zajednice univerziteta/sveučilišta SEE i WB: perspektive i budućnost“. Prof. dr. Ivan Svetlika će  informirati nazočne o organizaciji i radu Platforme za usporedbe i sudjelovanje na području visokog obrazovanja i istraživanja.

Prvi rektorski forum sveučilišta SEE/WB održan je u Novom Sadu, dok je Drugi održan u studenom u Zagrebu kada je potpisana i Deklaracija sveučilišta. Na ovom forumu sudionici će potpisati i akademski međuinstitucionalni sporazum o suradnji, priopćeno je iz SUM-a.