Podijeli članak

HŠK Zrinjski bi pred početak drugog dijela sezone mogao ostati bez svog najboljeg nogometaša i strijelca Nemanje Bilbije.

"Istina je da za moje usluge ima interesa. Iskreno, nisam previše upućen u imena klubova, ali znam da su 2-3 kluba kontaktirala Zrinjski. Naš izvršni dopredsjednik Danko Šulenta je u pregovorima i nadam se i vjerujem kako će se naći rješenje koje će na kraju zadovoljiti sve tri strane", potvrdio je jedan od najboljih igrača HŠK Zrinjskog i povremeni reprezentativac BiH Nemanja Bilbija za SportSport.ba da priče o njegovom napuštanju Zrinjskog nisu tek puke glasine. 

Bilbija je u Zrinjski stigao prije dvije godine iz Splita i izrastao je u jednog od najvažnijih igrača mostarskog kluba. U dosadašnjem dijelu sezone Premijer lige BiH ovaj Banjalučanin odigrao je 17 utakmica, postigao je osam golova i upisao je četiri asistencije. 

U svojoj dosadašnjoj karijeri ovaj 27-godišnji napadač igrao je za Borac, Vojvodinu, Sarajevo i Split. S ekipom Zrinjskog osvojio je dvije titule prvaka Bosne i Hercegovine.

Jedan od klubova koji se spominje kao nova destinacija napadača Zrinjskog je švedski IF Brommapojkarna kojeg trenira bivši reprezentativac Švedske Erik Olof Mellberg.