Podijeli članak

Svečana promocija diplomanata Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti (FPMOZ) Sveučilišta u Mostaru održana je u petak u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača.

Ovom prilikom promovirana su 392 diplomanta, od kojih 110 magistara struke te 283 prvostupnika/bachelora.

Dekan FPMOZ-a Mario Vasilj u svom obraćanju čestitao je diplomantima te im poručio kako bi ovaj uspjeh trebao biti poticaj za dalji rad.

"U posljednje vrijeme česte su priče o uzaludnosti diploma najčešće onih koji ništa u životu nisu postigli. Vaše su diplome svjedočanstvo vašeg truda i uspjeha koji se tako, i samo tako, ostvaruje. Znanje i primjena znanja koja ste stekli, su temeljna razlika između bogatih i siromašnih, razvijenih i nerazvijenih, onih s budućnošću i blagostanjem i onih nesigurnih u svoju budućnost. Stečeno znanje je pretpostavka uspjeha i sigurnosti u vremenima koja su pred vama. Život je izazov. I vi ste dokazali da ste spremni odgovoriti na izazov. Vi znate da u svemu uvijek iznova možete se poslužiti iskustvom vlastitog uspjeha: vlastitim trudom i radom, pouzdanjem u one koji su vam uvijek bili, i ostali, oslonac i potpora. Takav pristup uvijek će donijeti rezultat", istaknuo je Vasilj.

Naglasio je da znanja stečena tijekom školovanja treba iskoristiti na najbolji mogući način u cilju jačanja pojedinca i zajednice u kojoj živimo i radimo.

"Važno je biti s onima koji drže do istih vrijednosti i teže istim ciljevima. Zajedničko djelovanje u kojem se osobni uspjeh ugrađuje u uspjeh zajednice dat će višestruki plod. Uspjeh zajednice i uspjeh našeg naroda dati će smisao vašim i našim nastojanjima. Samo u domovini čovjek se može ostvariti u punini svoga bića, u svom jeziku i svom identitetu. Svi zajedno činimo sve što je potrebno da nam svima zajedno bude bolje", poručio je na kraju dekan Vasilj.