Podijeli članak

Svečano otvaranje igrališta na kampusu upriličeno je u utorak utakmicom između Studentskog zbora i ekipe Studentskog centra SUM-a. 

Kako su najavili iz Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, projekt obnove igrališta je pri kraju, a uskoro se očekuje i postavljanje dva nova gola, postavljanje mreža te učvršćivanje sva četiri gola koja će se nalaziti na kampusu. Također, Studentski zbor radi i na street workoutu za koji su izdvojena preostala financijska sredstva, a koji će biti završen do kraja studenoga. U planu je i obnova atletske staze, a ona će biti realizirana u drugoj fazi izgradnje kampusa iza Nove godine.

"Studentski zbor je dugo godina pokušavao obnoviti igralište u kampusu i djelomično smo uspjeli. Gotova su dva košarkaška i dva nogometna igrališta, a do kraj tjedna dobit ćemo i nove golove koji zbog nekih malih komplikacija na granici nisu postavljeni. Danas ćemo slati ponude za street workout koji ćemo završiti do kraja studenoga, a atletska staza će biti gotova do proljeća u drugoj fazi izgradnje kampusa", kazao je predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Marko Džoić te istaknuo da je cijena samog (malo)nogometnog igrališta koštala negdje oko 100 tisuća maraka.
 

Slaven Perković, student Strojarskog fakulteta Sveučilišta kazao je kako je zadovoljan obnovom kampusa što bi trebalo doprinijeli kvaliteti i standardu studentskog života.

"Fino je ovo što se napravilo, mi poslije fakulteta sada imamo mogućnost doći na rekreaciju i izigrati se što se tiče nogometa i košarke te se nadam da će se u budućnosti i atletska staza ovdje obnoviti", poručio je Perković.

Kako je ranije najavljeno, Studentski zbor će također nastojati osigurati sredstva za rasvjetu i stupove do početka iduće akademske godine.

Podsjetimo, Sveučilište u Mostaru (SUM) ranije je donijelo odluku o izboru tvrtke Gradnja d.o.o. Mostar kao izvođača radova na uređenju dijela kampusa vrijednog više od 217 tisuća KM.