Podijeli članak

Presijecanjem vrpce u ponedjeljak je u naselju Kruševo kod Mostara svečano otvorena adaptirana i novoopremljena ambulanta obiteljske medicine.

Uz prisustvo velikog broja Kruševljana, ambulantu su otvorili mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić i ravnatelj Doma zdravlja Mostar Mario Kordić.

Za obnovu ambulante utrošeno je oko 60 tisuća maraka, od čega je Grad Mostar osigurao 47 tisuća maraka, a preostali dio Dom zdravlja Mostar.

Po riječima ravnatelja Kordića, ova ambulanta ima oko 1200 pacijenata, a njena obnova počela je prije dvije godine.

Specifičnost ove ambulante je, kaže Kordić, u tome što u njoj dva puta tjedno radi i stomatološka ambulanta čiju uslugu godišnje koristi oko 700 pacijenata.

Naglasio je kako Dom zdravlja Mostar ima 18 izdvojenih ambulanti te da su do sada renovirane ambulante Balinovac i Kruševo, dok je u narednom periodu planirana i adaptacija velike ambulante u Ulici Stjepana Radića.

- Ideja nam je da renoviramo sve ambulante i dovedemo ih u nekakav standard koji je minimum za pružanje ovakvih usluga – kazao je Kordić.

Gradonačelnik Bešlić istaknuo je kako je Grad Mostar osnivač Doma zdravlja te da mu je cilj da primarna zdravstvena zaštita bude primjerena današnjem vremenu.

 - Želja nam je da primarno zdravstvo približimo građanima i zbog toga ćemo nastojati da područne ambulante opremimo malo kvalitetnije, tako da je ovo samo jedna u nizu ambulanti koje su renovirane – naglasio je Bešlić. (Fena)