Podijeli članak

Često se misli kako su djeca ta koja pretjeruju u korištenju elektronike, da su oni previše vremena na dan zalijepljeni na digitalne naprave i beskonačno skrolaju mrežama ili su ovisni o svojoj omiljenoj igri. Međutim, novo istraživanje pokazalo je kako i odrasli mogu zaglibiti s buljenjem u ekran kad kao hipnotizirani ne ispuštaju svoj pametni telefon iz ruku.

Nedavna anketa pokazala je da četvrtina žena u tridesetima, kao i petina onih u četrdesetima, provjerava telefon 200 puta na dan, to bi bilo otprilike svakih sedam minuta.

To nije sve, gotovo polovica žena u tridesetima i četrdesetima kaže da unatoč negativnom utjecaju društvenih mreža na njihovo samopouzdanje, vjerojatno neće obrisati svoje profile. Anketu je proveo časopis Marie Claire na uzorku od 600 žena.

Čak dvije trećine ispitanih žena (onih u tridesetima) kazalo je da osjećaju potrebu često provjeravati društvene mreže, a dvije od pen žena je izjavilo da su možda ovisne o svom uređaju.

I dok mnogi smatraju kako je Instagram najgora društvena mreža za mentalno zdravlje. Zbog plejade filtriranih fotografija koja se objavljuje na toj platformi svakog dana. Ova anketa pokazala je da to baš nije tako. Facebook je osuđen kao najštetnija društvena mreža za nečije samopouzdanje, a Instagram drži drugo mjesto.