Podijeli članak

Utakmicom HK Vukovi Stari Grad Sarajevo (BiH) i  HK Spartak Subotica (Srbija) počinje Balkanska hokej liga (Balkan Ice Hockey League - BIHL) priopćeno je današnjoj konferenciji za novinare Hokejaškog saveza BiH.

Balkanska hokej liga se održava u sklopu manifestacije Ice Fest Sarajevo 2016 i traje od 15. do 17. januara u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch – Zetra.

Dino Mujkić, potpredsjednik hokejaškog saveza istakao je kako manifestaciju organizuje skupina entuzijasta, ljubitelja hokeja ali sporta uopće, te kako čine sve da ovaj najdinamičniji kolektivni sport ima svoje mjesto i u Sarajevu. Međutim, ulaz za publiku će biti zatvoren.

„Naša inicijativa ide ka promociji sporta u Bosni i Hercegovini. Stoga očekujemo da svi objekti namijenjeni za sport budu na raspolaganju sportašima. Nažalost, zbog zakašnjele reakcije ZOI’-a 84, mi na događaju koji predstavlja praznik hokeja u Sarajevu nećemo imati publiku. Žao nam je da ono što naši sugrađani neće biti u prilici pratiti događanja na ledu“, izjavio je Mujkić.

Anthony London, igrač HK Vukovi Stari Grad Sarajevo i ujedno izbornik Hokejaške reprezentacije BiH istaknuo je da naša reprezentacija sudjeluje na Svjetskom hokejaškom prvenstvu u Turskoj, a koje se održava od 30. ožujka do 15. travnja.

Za kraj novinarima se obratio i Mirzet Hodžić, kapetan „Vukova“ koji kaže da je njegov tim spreman, i da ih nastup na domaćem terenu motivira da poprave svoj plasman u BIHL, gdje su trenutno posljednji na tabeli.

Podsjećanja radi, prvo kolo Balkanske hokej lige je održano u Skoplju, dok će u drugom kolu snage odmjeriti hokejaški klubovi HC Slavija Sofija (Bugarska), HK Metalurg Skoplje (Makedonija), HK Spartak Subotica (Srbija) i HK Vukovi Stari Grad (BiH).

Hokejaški savez Bosne i Hercegovine se pridružio BIHL  inicijativi, u kojoj kroz međusobna natjecanja hokejaši Balkana promoviraju i unaprijeđuju svoju natjecateljsku formu.

HK Spartak Subotica je nakon odigranog prvog kola BIHL u Skoplju, vodeći na tabeli. Potom ga slijede HK Metalurg Skoplje, a zatim HC Slavija Sofija, dok je HK Vukovi Stari Grad Sarajevo posljednji na tabeli.