Podijeli članak

BoHeMSA-e LC Mostar, Udruge studenata Medicine u BiH, lokalna podružnica Mostar, četvrti put organizira projekt „Sunčana strana dlana“.

Sunčana strana dlana je zabavno-edukativni projekt koji je usmjeren na obilježavanje Dana Down sindroma (DS) koji se službeno obilježava 21.ožujka. Cilj projekta je unaprjeđenje kvalitete života djece s Down sindromom, posebno kroz njihovo uključivanje u društvenu zajednicu od najranije dobi. 

U projektu sudjeluje 110 djece koji su korisnici neke od sljedećih institucija/udruga: Škola za djecu s posebnim potrebama, Down udruga, Centar Sveta obitelj, Los Rosales, Srednja Turističko-ugostiteljska škola – posebno odjeljenje te oko 100 volontera iz studentskih udruga sa Sveučilišta u Mostaru. 

U okviru ovog projekta predviđene su radionice pisanja,crtanja, slaganja, plesanja, pjevanja,Teddy Bear Hospital te natjecanja u sportskim igrama prilagođenim djeci s DS. Ove godine planirano je održavanje projekta kroz dva dana. 

Prvi dan uključuje sastanak svih volontera i prikaz filma na ovu temu a održat će se u amfiteatru Medicinskog fakulteta u Mostaru, dok je drugi dan središnji događaj koji će biti održan u petak, 18.3.2016,. u dvorani na Bijelom brijegu, s početkom u 9:00 sati.