Podijeli članak

Libanonski list Addiyar jedan je u nizu onih koji su se osvrnuli na posjet američkog predsjednika Trumpa Saudijskoj Arabiji. 

Prema pisanju ovog lista saudijski kralj Trumpa je bogato darivao. Vrijednost darova kojima ga je obasuo Addiyar procjenjuje na 1,3 milijarde dolara. Između ostalih tu su dijamant vrijedan više od sto milijuna dolara, zlatni pištolj na kojemu je ugravirana slika kralja Abdulaziza, zlatna sablja vrijedna više od 200 milijuna dolara. Za cijelu obitelj Trump, saudijski kralj je osigurao kolekciju 25 ručnih satova i 150 ogrtača ukrašenih dijamantima. 

Najveća ulica u Rijadu, u znak zahvalnosti zbog stava protiv Irana, odsad će nositi ime Donalda Trumpa. Na najvećem rijadskom trgu, stajat će Trumpov kip. Američki predsjednik dobit će i repliku Kipa slobode optočenu zlatom i dijamantima.

A  kao šećer na kraju, spominje se i najveća jahta na svijetu. 125-metarski div s 80 soba i 20 apartmana u kojemu je sva oprema - zlatna. Vrijednost jahte procjenjuje se na 800 milijuna dolara. 

Libanonski list piše kako su svi ovi darovi vlasništvo Donalda Trumpa, a ne Bijele kuće. A  sve jer je kralj Salman zaključio kako su odnosi Amerike i Saudijske Arabije na povijesno dobroj razini.