Podijeli članak

Američki kutak Mostar poziva studente i studentice da ispite spremaju u njihovim rashlađenim prostorijama i sudjeluju u korisnim radionicama u sklopu besplatnog programa „Study Corner“.

U Američkom kutku Mostar će od 07.8. do 25.8.2017. biti održan program podrške za sve zainteresirane studente i studentice Mostara, bez obzira na kojem fakultetu ili ciklusu studiraju.

Naime, program pod nazivom „Study Corner“ ponudit će kombinaciju korisnih radionica i dvosatne termine za učenje, tzv. tihe sate. Radionice će se održavati svakog utorka, srijede i četvrtka u 10:30 sati nakon čega će nazočni moći u tehnološki opremljenom, ugodnom i rashlađenom Kutku pripremati ispite i/ili čitati literaturu po svom izboru do 13:15 sati.

Planirane radionice tiču se tema kao što su: motivacija i tehnike učenja (psihologinja i suosnivačica Centra zdravih navika, Vedina Ajanović), ishrana za bolje učenje (mag. nutricionizma i suosnivačica Centra zdravih navika, Nevena Pandža), joga kao predispitna anti-stres terapija (instruktor joge u Yoga Academy Bosnia and Herzegovina, Darel Kapetanović), napredno korištenje Microsoft Word programa (English Language Fellow, David B. Forinash), kao i savjetovanje o akademskom pisanju, e-mail korespondenciji te pisanju biografije na našim jezicima i engleskom jeziku (program koordinatorica Američkog kutka Mostar, Inga Kotlo).

U sklopu „Study Corner“ programa bit će održan i panel u kojem će predstavnici/e Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, Unije studenata Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, BEST Mostar, ELSA Mostar i AIESEC Mostar predstaviti svoj rad i načine uključenja novih članova.

Studenti će, također, imati priliku saznati i o EducationUSA prilikama za studentske razmjene u SAD-u (EducationUSA savjetnica, Anja Kresojević).

„Ovim programom želimo potaknuti studente i studentice da koriste Kutak kao „co-learning space“, odnosno prostor za zajedničko – individualno ili grupno – učenje. Stoga, program započinjemo prezentacijom sjajnih tehnoloških i knjižnih resursa Kutka koji ga čine idealnom učionicom za obrazovanje za 21. stoljeće. Posebno ćemo predstaviti američku digitalnu
biblioteku, eLibraryUSA, koja omogućava besplatan pristup milijunima e-knjiga, studija i stručnih časopisa, i koja kao takva može biti od nemjerljive koristi svima koji su u potrazi za literaturom novijeg datuma za pisanje naučnih radova. Zatim ćemo, zahvaljujući volonterima i prijateljima Kutka koji su veoma rado pristali da  podijele djelić svog znanja i vještina s mlađim kolegama – nastaviti i s drugim konkretnim sadržajima koje će studenti već sutra moći koristiti za poboljšanje svog akademskog performansa.“, kazala je Kotlo.

Prijavni formular dostupan je na OVDJE ,a detaljniji plan programa nalazi se u opisu Facebook događaja.