Podijeli članak

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru javno osuđuje napad na studente Građevinskog fakulteta koji se dogodio danas na Partizanskom groblju.

Osim studenata Sveučilišta u Mostaru, napadnuti su i gostujući studenti iz Republike Hrvatske i Republike Srbije koji su došli na konferenciju „Valja nama preko“ u Mostar te posjetili Partizansko groblje u sklopu obilaska grada.

Zbor je zaprepašten i reakcijom policije, koja nije osigurala prostor iako se na istom mjestu već ranije dogodio incident. Na poziv napadnutih studenata reagirali su bahato, kazavši da nisu trebali posjećivati groblje, a posjeta je bila obvezna u sklopu programa konferencije.

Studentski zbor i studenti Sveučilišta u Mostaru podržavaju konferencije poput ove upravo s ciljem da studentima iz drugih gradova i država pokažu kako Mostar nije „grad slučaj“, već kulturno i obrazovno središte Hercegovine, a ovakvi incidenti ruše ne samo ugled Sveučilišta u Mostaru, nego i ugled samoga Grada Mostara, stoji u priopćenju Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.