Podijeli članak

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru jutros je objavio informaciju u kojoj se traži prikupljanje većeg broja doza krvi za jednu osobu koja je već duže vrijeme hospitalizirana u SKB Mostar. Ono što je pomalo neobično u toj informaciji je podatak kako je potrebno najmanje 20 doza i kako je obitelj pacijenta spremna platiti onima koji su voljni pomoći.

- Potreban je što veći broj darovatelja krvi (minimalno 20 doza) za jednu mladu osobu koja se već jako dugo nalazi u mostarskoj bolnici. Molimo sve Vas, ukoliko ste u mogućnosti, da pomognete obitelji i odazovete se na akciju javljanjem na broj 063 083 744. Obitelj je voljna i platiti bilo kome tko želi pomoći – stoji u objavi na Facebooku.
 

Ero.tel je ovim povodom kontaktirao Transfuziološki centar SKB Mostar, gdje je voditeljica dr. Jadranka Knežević rekla kako oni nemaju informaciju o ovome slučaju, te kako ovo nije način rješavanja spomenutog problema.

- Svaki bolesnik koji treba dozu krvi za nas je teški bolesnik i činimo sve kako bi osigurali potrebne doze krvi. Nikada se nije dogodilo da nismo bili u mogućnosti osigurati potrebne doze krvi našim pacijentima i nikada se to nije plaćalo. Spominjanje novca nije rješenje. Potrebno je okupiti obitelj i prijatelje koji su spremni pomoći, dodatno alarmirati javnost kako bi se potrebne doze prikupile. Ne znamo o kojem pacijentu se radi i nismo dobili nikakav sličan upit. Ako je već situacija toliko hitna, trebali su se prvo nama javiti i mi bi učinili sve da se problem riješi. Bez ikakvih novčanih naknada – rekla je dr. Knežević za Ero.tel, te dodala kako će stupiti u kontakt sa Studentskim zborom kako bi doznala o čemu se radi.