Podijeli članak

Međunarodna i dugoročna suradnja danas je u Mostaru dogovorena između Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu i Studentskog centra sveučilišta u Mostaru.


Rukovodstvo ovih značajnih ustanova, koje nepresušno rade na modernizaciji i podizanju studentskog standarda života dogovorili su suradnju na međunarodnoj razini uvjereni da će biti višeznačan.

Sanacijski upravitelj Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu Mirko Bošnjak za Pogled.ba kaže da je tijekom ove akademske godine posjetio sve studentske centre u Hrvatskoj, te je za kraj ostavio posjet Mostaru koji  je kako ističe na kraju doista bio poslastica.

"Ja sam impresioniran kapacitetima Studentskog centra u Mostaru, zato što je ovo mostarsko sunce genijalno, a i sama pozicija studentskog doma. Zaista sam jako iznenađen i radujem se suradnji, jer moja je posjeta ciljana da ostvarimo suradnju sa Studentskim centrom u Mostaru, na kulturnom i sportskom ali i na svim drugim projektima", kazao je Bošnjak za Pogled.ba.

Suradnja s najvećim studentskim centrom u Zagrebu koji proizvodi sedam milijuna obroka godišnje i koji ima 7500 ležajeva, kako je naglasio sigurno će biti značajna. Posebno u projektima koju se financiraju iz fondova Europske unije. Njihova iskustva na tom polju kako je naglasio golema, te će ih rado prenijeti  prijateljima u Mostaru, koji su mu kako ističe svojim planovima  priredili ugodan dan u gradu na Neretvi.


Razgovorom s kolegom iz hrvatske prijestolnice i dogovorenom suradnjom zadovoljstvo je iskazao i ravnateljem Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru Dragan Mikulić.

"Dobili smo poziv za dolazak u Zagreb na jesen, odnosno za početka nove akademske godine, kad ćemo i formalno potpisati sporazum o suradnji ova dva Studentska centra koji su najjači u regiji. Sporazum  koji ćemo potpisati baziran je na suradni iz područja kulture i sporta, ali i potencijalnih zajedničkih projekata koji bi mogli biti zanimljivi i fondovima EU", kazao je Mikulić za Pogled.ba.


Ova dva Studentska centra slove za najmodernije centre BiH i Hrvatske, a njihovi zajednički ciljevi su međunarodno tržište i neprestano unaprjeđenje rada na svim razinama, koje se tiču životnog standarda svih studenata. Čelnici ovih dviju ustanova ističu kako je samo neprestana nadogradnja i usavršavanje ključ uspjeha kako za studentske centre koji oni vode tako i za sve bilo javne ili privatne ustanove i institucije.

Autor:G.Š./Pogled.ba