Podijeli članak

Slađana Mlađenović (20), studentica Medicinskog fakulteta u Foči, poginula je kao suputnica u terencu BMW X5, a još pet putnika je ozlijeđeno u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 45 minuta poslije ponoći, na cesti Foča - Sarajevo. BMW je vozio Fočak Dane Danilović (36), koji se pri pretjecanju sudario s kombijem, nakon čega su oba vozila sletjela u rijeku Bistricu, u mjestu Ponor.

- On je teško ozlijeđen, a ostali lakše. Pri pretjecanju kombija, iz suprotnog pravca je najvjerojatnije naišlo drugo vozilo pa je naglo skrenuo u desnu stranu, zakačio prednji dio kombija, nakon čega su se oba vozila survala u rijeku - kažu mještani, kojima je Danilović poznat kao “žestoki momak”. U više navrata uhićivan je zbog trgovine drogom, nasilničkog ponašanja, napada na policiju, pucnjave i krađe automobila.

- Još 2005. je “pao” u akciji protiv automafije. Tada je s dvojicom bio iznajmio stan u Banjoj Luci i ukrao dva golfa 3 pa pobjegao u Foču, gdje je i uhvaćen. Također, 2012. Danilović je uhićen i u Zenici u akciji u kojoj je zaplijenjeno više od pet kilograma marihuane. Tada su ga dovodili u vezu s narkoskupinom Darka Eleza. Godinu dana kasnije u Foči razbio je 17 auta i napao policiju, nakon čega mu Okružno tužiteljstvo određuje jednomjesečni pritvor. Nakon žalbe, Danilovića puštaju uz obrazloženje da ne postoji opasnost ponavljanja kaznenog djela. No, samo nekoliko dana kasnije ponovo kreće u “akciju” i u fočanskom restoranu puca iz ilegalnog plinskog pištolja te je, po povratku kući, pretukao ženu pa opet napao policajce - navode iz CJS Istočno Sarajevo. (VL)