Podijeli članak

Bhagat Pre-University College u Indiji našao se na meti kritika nakon što su studentima tijekom testa iz kemije stavili kartonske kutije na glave kako ne bi prepisivali.
Iz uprave ovog fakulteta rekli su kako je riječ o probnom pokretanju nove mjere koja ima za cilj sprečavanje prepisivanja na testu.

Fotografija na kojoj studenti sjede u klupama s kartonskim kutijama na glavama postala je viralna na društvenim mrežama. Izvinjenje studentima zbog ovog incidenta upućeno je tek nakon što se uprava fakulteta našla na meti kritika zbog ovog poteza.

"Žao mi je što smo koristili ovu neobičnu tehniku protiv varanja na testovima. Eksperimentalno smo uveli ovu metodu za koju smo čuli da se koristi i na drugim mjestima", rekao je upravnik M. B. Sateesh.

Ministar obrazovanja Indije Suresh Kuma napisao je na Twitteru da je ova praksa neprihvatljiva i da će škola biti kažnjena.

Upravnik M. B. Sateesh tvrdi da je sve urađeno u dogovoru s učenicima i ističe da su oni donijeli kutije. Nadležnim vlastima je dostavio izvinjenje i pismeno obrazloženje studenata,prenosi klix

"Od 72 učenika koji su tog dana polagali ispit, samo 56 je sudjelovalo u eksperimentu s kutijom. Ovaj eksperiment je bio neobavezan, neki studenti su eksperimentirali, neki nisu", rekao je M. B. Sateesh.

Posljednjih godina u Indiji je zabilježen niz skandala u vezi s prepisivanjem na testovima te se zbog toga ova obrazovna institucija odlučila na radikalan eksperiment, piše CNN.