Podijeli članak

Članovi Kluba studenata informacijskih znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru sudjelovali su na konferenciji „Digitalizacija bosanskohercegovačkog društva“ koja se održala u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine u Sarajevu. Predstavljeno je stanje digitalizacije i informacijsko-komunikacijske tehnologije u BiH.

Predsjednik Kluba studenata Ante Bagarić je istaknuo kako su čuli mišljenja i ideje istaknutih stručnjaka iz oblasti digitalizacije, odnosno svih aspekata informacijskih znanosti. „Vjerujem kako će nam ovo iskustvo koristiti u daljnjem obrazovanju i usavršavanju“, kazao je Bagarić.

Studenti su sudjelovali na prvom danu konferencije gdje je predstavljeno 15 panela na teme značaja digitalizacije za razvoj bh. gospodarstva, pozitivna iskustva digitalnog poslovanja po resorima te su predstavljeni programi podrške razvoju digitalnog okruženja, piše Treći.ba.

Organizator konferencije je Vanjskotrgovinska komora BiH u suradnji sa GlobalGPS BH, a sudjelovali su domaći, regionalni i međunarodni stručnjaci, članovi akademske zajednice, predstavnici poslovne zajednice i asocijacija koje okupljaju mala i srednja preduzeća.