Podijeli članak

Veliki broj ljudi više ne može zamisliti svakodnevnicu bez pametnih telefona i interneta te mnogima dan počinje i završava pogledom na smartphone i provjeravanjem mailova, društvenih mreža i slično. Koliko smo ovisni o modernoj tehnologiji do sada su pokazala brojna istraživanja, a jedno od posljednjih takvih istraživanja provela je kompanija Aruba Networks među više od 1,500 studenata u Velikoj Britaniji, prenosi Dnevnik.hr.

Prema rezultatima ovog istraživanja, studenti bi se radije odrekli seksa, kave i hrane, nego pametnih telefona – iako su ovi rezultati za neke iznenađujući, i prijašnja istraživanja pokazala su kako su danas telefoni i internet mnogima važniji od seksa.

Što se ostalih zanimljivosti ovog istraživanja tiče, ono je pokazalo kako danas petina studenata provodi više od pet sati dnevno online, a 65 posto njih ima tri ili više 'povezanih uređaja', odnosno telefona, tableta i računala s kojima mogu surfati internetom.

S obzirom na toliku ovisnost o telefonima i internetu, sve veći broj sveučilišta pokušava se prilagoditi tom trendu te neka predavanja objavljuju putem iTunesa ili YouTubea kako bi bila dostupna i studentima koji ne mogu prisustvovati predavanjima.

Na The Telegraphu kažu kako neka sveučilišta čak razvijaju vlastite društvene mreže kako bi razvili bolji odnos sa studentima, a studenti na ovaj način imaju pristup većem broju informacija i bogatijem nastavnom sadržaju i gradivu, što im uvelike pomaže pri studiranju i polaganju ispita.