Podijeli članak

Neymarov tim Jr's Global Five uvrstio je mladog studenta elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru Vinka Kalfića u svoj tim kao jednog od sedam igrača iz cijelog svijeta. Poslijednjih godinu i pol Vinko igra za HFC Zrinjski Mostar, a za treći.ba govori o samoj prijavi na natjecanje te svom brazilskom iskustvu.

Kada je vidio na Instagram profilu brazilske zvijezde i nogometaša PSG-a Neymara da se traži idealni tim od sedam igrača iz cijelog svijeta, Vinko se odmah prijavio, snimio svoj videozapis, poslao i čekao rezultate. Povratna informacija bila je sve ono čemu se mnogi mladi nadaju, bio je odabran.

''U Brazilu sam proveo osam nevjerojatnih dana, a Brazilke i Brazilci su me oduševili svojom pristupačnošću, njihovim uživanjem u svakom trenutku te u njihovoj slobodi.  Plaže su prepune ljudi koji uživaju igrajući nogomet, odbojku ili pak neki drugi sport'', navodi Vinko.

Prva dva dana proveo je u Sao Paulu, jednom od najmnogljudnijih svijetskih gradova. Tamo je osjetio atmosferu brazilskog navijanja posjetivši južnoameričko finale u nogometu između Brazila i Perua. Slijedećih šest dana proveo je u Guaruji gdje je kako voli istaknuti ''uživao u čaroliji buđenja na brazilski način.''

Turnir na kojem je sudjelovao se održavao dva dana, a Vinko je naglasio kako je jako zadovoljan svojim, ali i nastupom svoje ekipe koja se po prvi put sastala i trenirala zajedno upravo u Brazilu.Upoznao je i zvijezdu PSG-a i reprezentativca Brazila- Neymara.

''Upoznao sam Neymara, fotografirali smo se i proveli ugodno vrijeme družeći se. Bez obzira na to što je Neymar nogometaš na svijetskoj razini, u svakom trenutku se osjećala opuštenost i njegova želja da baš kao i mi, na ovom turniru da sve od sebe'', govori Vinko te dodaje kako je iskustvo Brazila i samog turnira nezaboravno iskustvo koje će trajno ostati lijepa uspomena.

''Bilo je to nevjerojatno iskustvo koje mi je donijelo nova poznanstva i omogućilo mi da radim ono što volim. Upoznao sam se s brojnim ljudima, no najviše sam se družio s članovima moje šesteročlane ekipe s kojima se i danas svakodnevno čujem putem društvenih mreža, i s kojima ću se, nadam se, uskoro opet sresti.''

Pogled.ba