Podijeli članak

Alexander Urtula, koji je imao tek 22 godine, skočio je s vrha garaže u Bostonu, piše Metro. Na taj dan Alexandar je trebao imati promociju nakon završenog preddiplomskog studija. 

Tužitelj Rachael Rollins osudio je Inyoung Yu (21) za psihičko, fizičko i verbalno maltretiranje Alexandera, što je prema istražiteljima i psiholozima bio povod za samoubojstvo mladića.

Istražitelji su pretražili mobitel djevojke nakon njegove smrti i utvrdili su da su imali turbulentnu vezu koja je trajala 18 mjeseci. Prema kraju veza je postala neizdrživa za nesretnog mladića koji je odlučio okončati svoj život. 

Nakon pregleda njezina mobitela utvrdili su da je djevojka čak bila prisutna u garaži kada je mladić počinio samoubojstvo. Nasilje i zlostavljanje potvrđeno je i od obitelji i kolega iz škole.

U porukama se vidjelo da je djevojka držala mladića u svojoj kontroli, a on očito nije vidio drugi izlaz. 

Inyoung je optužena i nalazi se u Sjevernoj Koreji, a ona nije jedina djevojka koja je optužena kao krivac za samoubojstvo svojeg dečka. Michelle Carter (22) trenutačno se nalazi u zatvoru nakon što je svojeg dečka od 17 godina natjerala da uđe u kamion pun otrovnog plina.
Izvor: večernji.ba