Podijeli članak

Stolniteniski klub "HT ERONET" Mostar je po sedmi u posljednjih 8 godina postao državni prvak Bosne i Hercegovine!
 
U dogovorenom Play off-u za prvaka države, koji se odigrao protekli vikend na neutralnom terenu za sve sudionike, u Ilijašu, naš tim u sastavu: Luka Matković, Adnan Šehić (C), Daniel Mijatović, Marko Vučijak, Filip Palameta i trener Toni Vranjić je prvo u subotu u polufinalnom meču savladao ekipu stolnoteniski klub "Aladža" Sarajevo rezultatom 4-1, dok je u jako neizvjesnom meču, u reprizi lanjskog finala opet bio bolji od stolnoteniskog kluba "Vogošča" iz Vogošće rezultatom 4-3.

Ovo je za njihov klub sedma titula u posljednjih osam godina, a četvrta u nizu što dokazuje pravu dominaciju mostarskih stolnotenisača.
 
“Prvo bih želio zahvaliti predsjedniku kluba gosp. Draganu Palameti, podpredsjedniku kluba gosp.Miri Miljki, svim roditeljima neše djece bez kojih ovo sve ne bi bilo moguće, kao i svim našim sponzorima, a prvenstveno “HT ERONETU”  čije ime i nosimo te na kraju svim svojim igračima na odličnoj predstavi u završnici play off-a. Iako su sve zemlje u regiji zbog pandemije COVID-a 19, proglasile prvake po trenutnoj tablici, mi nismo htjeli uraditi isto.Ova sezona je bila puna uspona i padova, ali bez obzira na to, svo vrijeme sam vjerovao u svoje igrače da možemo otići do samog kraja i uspjeli smo kada je bilo najpotrebnije, s toga im se još jednom zahvaljujem. Ovo mi je ujedno i najdraža titula prvaka države Bosne i Hercegovine, prvenstveno jer smo uspjeli otići do samog kraja bez slavnog Dragutina Šurbeka što još više daje na značaju", poručio je trener kluba Toni Vranjić.

“Čestitam treneru i igračima na osvajanju titule, zahvaljujem se svim ljudima koji pomažu našem klubu i naravno našim sponzorima a prvenstveno generalnom sponzoru čije nosimo i ime HT ERONETU,  jer su nam omogućili da i dalje igramo na ovakvom, vrlo visokom nivou. Nadam se da smo opravdali očekivanja najuspješnije firme te da ćemo i iduće godine nositi njihovo ime. U izboru svih sportskih saveza Bosne i Hercegovine smo čak 6 puta proglašavani za najbolju seniorsku ekipu BiH, a birala nas je struka, što nas posebno čini sretnim i počašćenim, a ova titula još više daje na značaju što čak 80% ekipe iz prvog tima, uključujući i trenera, dolazi iz domaće škole stolnog tenisa, što je dokaz da se jako kvalitetno radi, što nam je namjera i u buduće. I dalje nam je glavni cilj odgojiti djecu da budu zdravi, uspješni i karakterom ljudi, a takvih je naš Klub pun.” izjavio je predsjednik kluba Dragan Palameta.