Podijeli članak

Tagovi

Pandemija koronavirusa već je neko vrijeme skoro jedina vijest u svim medijima a normalan život kakvog smo donedavno poznavali trenutno je prošlost. Sva aktualna događanja doslovce su ugasila i sport, kako kod nas, tako i u čitavoj Europi osim u Bjelorusiji. Premijerligaši u našoj zemlji su obustavili aktivnosti do daljnjeg a nogometaši su dobili naputke za vježbanje i treninge kod kuće. No što će uistinu biti s PL BiH?

NS/FSBiH je već pripremio prijedlog mogućih planova da se prvenstvo okonča u predviđenom roku. Kako se, još uvijek neslužbeno saznaje, četiri su prijedloga za završetak sezone.

Prvi prijedlog je da se takmičenje nastavi 19. travnja. Klubovi bi s pripremama počeli 5.04. Broj slobodnih vikenda je 11 što znači da bi se sve ligaški mečevi igrali vikendima, dok bi se završnica Kupa odigrala prema trenutnom sustavu.

Druga opcija je da se prvenstvo nastavi 3. svibnja. U tom slučaju klubovi bi s mini pripremama počeli 20. travnja. Devet kola bi se igralo vikendom, a dva vanredna srijedom. Utakmice polufinala i finale Kupa bi se igrale srijedom s tim da postoji mogućnost da se odigra po jedna utakmica u polufinalu i finalu.

Treći prijedlog je da se prvenstvo nastavi 17. svibnja, a pripreme bi startale 15 dana ranije. Broj slobodnih vikenda je sedam što znači sedam kola bi se igralo vikendom te četiri srijedom. U ovom slučaju ekipe bi imale dvije slobodne srijede.

Susreti polufinala i finala Kupa bi se igrali srijedom uz po jednu utakmicu polufinala i finala. Dva polufinalna duela bi bila odigrana 13. maja, odnosno četiri dana prije nastavka Premijer lige.

Posljednja opcija je najkomplikovanija i igrači praktično ne bi imali vremena za predah. Prema utvrđenim rokovima 24. svibanj je posljednji datum za nastavak takmičenja. Pripreme bi počele 11. svibnja. Šest kola bi se igralo vikendom, a pet kola srijedom. U ovom slučaju konstantno bi se igralo u ritmu subota - srijeda - subota.

U Kupu BiH bi došlo do promjene propozicija. Igrala bi se po jedna utakmica u polufinalu i finalu, a finale bi bilo na rasporedu 30. lipnja poslije završetka ligaškog natjecanja. 

Podsjećanja radi, Premijer liga BiH je prekinuta u 22. kolu. U polufinalu Kupa BiH su se plasirali Široki Brijeg, Zrinjski, GOŠK i Željezničar.

AU: B.B.