Podijeli članak

Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine kažnjavala je klubove zbog propusta u organizaciji tijekom 26., 27. i 28. kola Premijer lige BiH.

Najgore je prošao mostarski Zrinjski koji će u blagajnu Saveza zbog pirotehnike vlastitih navijača morati uplatiti 8.000 KM. Zrinjski je kažnjen s 5.500 KM zbog pirotehnike u susretu protiv Željezničara, s 1.500 zbog pirotehnike protiv Slobode i s 1.000 KM zbog istog problema tijekom gostovanja u Širokom Brijegu.

Sarajevo je kažnjeno s ukupno 5.500 KM. Zbog pirotehnike protiv Širokog Brijega kazna iznosi 4.500 KM, a dodatnih 1.000 KM je izrečeno zbog kazne na susretu protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Kažnjena je i Sloboda i to zbog propusta na utakmici protiv Sarajeva, a kazna iznosi 1.000 KM. Također, loše vijesti stigle su i za Željezničar koji će zbog pirotehnike navijača u susretu protiv Širokog Brijega biti kažnjen s 2.500 KM.

Zanimljivo, Disciplinska komisija kaznila je i trenera Tuzla Cityja Mirzu Varešanovića koji će zbog nesportskog ponašanja u dvoboju protiv Radnika morati da plati 500 KM kazne, prenosi Sportsport.ba.

Široki Brijeg i Čelik kažnjeni su s po 500 KM zbog crvenih kartona koje su dobili njihovi nogometaši Dino Ćorić i Anel Dedić. Ćorić je suspendiran na jednu, a Dedić na dvije utakmice. Prvotimac Čelika uz to je kažnjen i s 1.000 KM, piše Jabuka.tv.