Podijeli članak

Nakon što je jučer u mirnom dijelu Basela nasred ulice izbola sedmogodišnjeg dječaka sa Kosova, starica (75) koja je počinila ovo okrutno ubojstvo odšetala je s mjesta zločina u pravcu parka odakle je kontaktirala nekoliko osoba i institucija i samu sebe prijavila, piše "Blick". 

Peter Gil, portparol ureda javnog tužitelja u Baselu, nije želio "Blicku" otkriti koje osobe i koje institucuje je pozvala, već je samo rekao da se radi na utvrđivanju kome je slala SMS poruke. 

List navodi da je ubojica trenutno na psihijatrijskim pregledima, kao i da istražitelji pretpostavljaju da starica nije ni poznavala dječaka niti njegovu obitelj. Točne okolnosti zločina bit će poznate kada bude završena istraga koju će preuzeti specijalno oformljena komisija. 

Dok se čeka bilo kakav rezultat istrage, građani Basela, učenici škole koju je pohađao i njegovi susjedi polažu cvijeće na mjestu gdje je dijete stradalo. 

Podsjećamo, dječak, čiji su se roditelji iz Lipljana (Kosovo) doselili u Basel, vraćao se kući u četvrtak poslije nastave, kada ga je, na samo 200 metara od škole napala starica. Ona je nožem izbola mališana i ostavila ga da leži u lokvi krvi na pločniku.