Podijeli članak

Velika TV zvijezda u Hrvatskoj Aleksandar Stanković je u večerašnjem Pressingu na N1 kazao da je "BiH još uvijek njegova domovina jer je, kako kaže, sentimentalno vezan za nju.

Odgovarajući na kratka pitanja iz rubrike X-Ray u Pressingu, Stanković je, između ostalog, kazao da je BiH njegova domovina još uvijek jer je u tom uvjerenju živio 26 godina, te da od svojih uvjerenja ne odustaje tek tako.

Jeste li jugonostalgičar? - NE.

Je li BiH vaša domovina? - BiH je moja domovina još uvijek. Ja sam živio u tom uvjerenju 26 godina i uvjerenja ne mijenjam lako. Ja sam sentimentalno vezan za BiH.

Slobode u regiji? - Što južnije, to tužnije. Mislim da je u Sloveniji najbolje po tom pitanju. Što se tiče BiH, tu nam nitko ne treba zavidjeti jer je tu stanje dosta loše. Meni je žao, ali tri relativno homogenizirana naroda koji nikako da nađu zajednički jezik a ljudi glasaju za nacionalne stranke.

Političko uvjerenje? - Socijalista

Novinarski uzor? - Goran Milić, 1983. javljanje iz Harlema, tada sam imao 13 godina i pomislio Jaoo ovo je strašno dobro. Sentimentalan sam prema njemu i on je čovjek koji je na neki način odgovoran za moje bavljenje novinarstvom.

Emisija najdraža u karijeri? - Previše da bih izdvojio jednu, ali se sjećam 3-4 koje su mi baš sjele. Ja ne volim konfliktne emisije i izgradio sam taj imidž.

Jesi li ikada zažalio što si radi emisiju? - Da, kada sam napravio neke glupe poteze. Kada sam ispao gluplji od sugovornika. Nisam bio zadovoljan emisijom sa Tijanićem, tu me razbio. Nisam zadovoljan još nekim emisijama kada sam podcijenio sugovornike.

Koga želite u gostima, a odbija? - Balašević. Još su mi velike želje Rade Šerbedžija i pokojni Arsen Dedić.

Aco nakon Ace? - Netko mlađi i pametniji, teško ljepši.

Kolinda Grabar Kitarović? - Relativno uspješna predsjednica.

Zoran Milanović? - Razočarenje.

Ivan Pernar? - Nije moja politička opcija, a šta da vam kažem o čovjeku koji zazire od cijepljenja jer mu nije jasno što ima fleku na ruci.

Dragan Čović? - Iznenadio me pozitivno u profesionalnom smislu, čak odgovara na pitanja i ne mulja na pitanja koliko sam očekivao.

Izetbegović? - Zvao sam ga više puta da dođe, nije mi ništa odgovorio. Izgleda mi kao većina bh. političara koji dolaze iz nacionalnih stranaka.

Milorad Dodik? - Bio mi je gost, nismo se rastali u sreći i nadam se da ćemo se ponovo vidjeti i nastaviti gdje smo stali.

Aleksandar Vučić? - Uspješan premijer Srbije za sada, uspješan u smislu da je uspio zanemariti činjenicu da je Srbija izgubila Kosovo.

Ana Brnabić? - Iznenadila me danas sa izjavom o Srebrenici, palac dolje.