Podijeli članak

Naš "Juicy" je postao svjetski brand zahvaljujući snažnoj izvoznoj strategiji, kazao je Svjetlan Stanić, predsjednik Uprave Stanić grupe. 

-Danas više ne razmišljamo isključivo regionalno, već širimo izvoz branda Juicy i na europske zemlje, ali i zemlje članice MENA regije (Bliski istok i Sjeverna Afrika) te Daleki istok. Juicy je danas prisutan na policama u Njemačkoj, Italiji, dostupan je u HoReCa kanalu u Austriji, a u Sjedinjenim Arapskim Emiratima je već omiljeno piće u nekima od najprestižnijih restorana i klubova. 

Izrazito sam ponosan što je Juicy postao svjetski brand zahvaljujući snažnoj izvoznoj strategiji", kazao je Stanić u intervjuu za Infokom, prenosi Indikator.ba. 

Stanić kaže kako je razvojna faza Grupacije započela akvizicijom Juicy sokova krajem 2013. godine, što je označilo iskorak u segment proizvodnje, ali i ostvarenje strateškog cilja Grupacije da se proširi na područje vlastite proizvodnje kako bi mogli iskoristiti "know how" koji su imali prilike godinama usavršavati u suradnji sa svjetskim brandovima čiju su distribuciju vršili na području RH i BiH. 

Snagom Juicy brandova, kao i daljnjim razvojem proizvodnje i planiranim inovacijama te već izrađenom fleksibilnom organizacijom koju čini tim predanih profesionalca, Stanić grupa napravila je značajan iskorak prema širenju u zemlje regije. 

Kako ocjenjujete dosadašnje rezultate poslovanja? 

-Pozitivno poslujemo u svim segmentima. Imamo porast tržišnog udjela u svim poslovnim jedinicama uz apsolutni rast volumena u rasponu od 5 do 12%. Najveći rast nam je u prodaji piva (11%), a najmanji u prodaji vode (5%), koju smo tek ove godine počeli distribuirati pa treba vremena da se proizvod prilagodi novom tržištu. Zadovoljni smo ostvarenim rezultatima, no ljestvicu smo postavili nešto više za sljedeću godinu i vjerujem kako ćemo ostvariti ciljeve, kao što smo to i do sada uvijek radili, kazao je Stanić.