Podijeli članak

HNK Branitelj je zimus, točnije nekoliko tjedana prije izbijanja pandemije koronavirusa i u našoj zemlji proživljavao najteže trenutke u svojoj povijesti.

Klub je to  iz mostarskog predgrađa koji je nekada nastupao u Prvoj ligi Federacije BiH te u sezoni 2010/11 uspio dogurati i do četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine. Branitelj je istupio iz Druge lige FBiH Jug, a na sve se to nakalemila i golema šteta koju je na stadionu načinilo veliko nevrijeme koje je u veljači pogodilo Mostar i Hercegovinu.

Mostarom, a i šire su se provlačile priče da je to kraj ovog kluba, no, slike koje ovih dana dolaze sa stadiona HNK Branitelj u Rodoču govore drukčije.

Vrijedni ljudi privrženi klubu ovih dana neumorno rade na stadionu koji dobiva novi izgled. Na stadionu se užurbano radi na postavljanju novog travnjaka koji je također kroz sve neprilike pretrpio velike štete, no, to danas izgleda posve drukčije i stadion HNK Branitelj će jako skoro bljesnuti u novom ruhu.

Iz kluba nam kažu da će klub u budućem periodu biti orijentiran isključivo s mladim dobnim kategorijama kojih u Branitelju ima preko 100. Radove na stadionu svojski potpomažu Luka i Josip Suton, poznati mostarski malonogometaši i futsal reprezentativci Hrvatske. Josip je prije nekih 15 godina i sam bio član pionira ovog kluba.

Sve ovo što je naš objektiv zabilježio danas u Rodoču znači da će popularni "Branchester" opet proizvoditi mlade igrače i da se neće, suprotno crnim slutnjama, ugasiti. 

B.B./Pogled.ba