Podijeli članak

Putnički avion Pakistan International Airlinesa srušio se u Karachiju tijekom leta iz Lahorea, javlja BBC.

Informaciju je potvrdio i glasnogovornik Pakistan International Airlinesa. Radi se o avionu Airbus A320.

Potvrdio je da je u avionu u trenutku pada bilo 107 ljudi i da se srušio u blizini nastanjenog područja u gradu Karachiju. Nije otkrio ima li preživjelih.

CNN javlja da je u tijeku pronalazak tijela preminulih te da je samo u jednu bolnicu prevezeno 11 tijela žrtava, ali se ne zna radi li se o ljudima iz aviona ili iz kuća na koje je pao.

Gradonačelnik kaže da su svi preminuli

Prema snimkama s terena vidi se da je avion pao na kuće i ulice naseljenog područja, a prikazuju i vatrogasce koji gase dijelove zapaljenog aviona.

Associated press u međuvremenu javlja, pozivajući se na izjavu gradonačelnika, da su svi s leta poginuli u padu aviona.

Nestali s radara, srušili se na naseljeno područje

Pakistansko ministarstvo avijacije je potvrdilo da se radi o letu PK8303 koji je krenuo iz Lahorea i trebao sletjeti u Karachi u 14:30 po lokalnom vremenu, ali je netom prije toga nestao s radara, javlja CNN.

Twitterom se šire snimke i fotografije s mjesta pada aviona.

ABC javlja, pozivajući se na izjave dužnosnika iz Pakistana, kako se strahuje da su svi putnici i članovi osoblja mrtvi te da će broj žrtava biti još veći jer se još ne zna je li itko poginuo na području na koje je avion pao.

Mediji javljaju i kako je u avionu bilo 99 putnika te osam članova posade.

Pilot prijavio tehničke poteškoće

Pilot aviona koji se srušio, kako javljaju lokalni mediji, samo nekoliko minuta prije nego što je trebao sletjeti prijavio je tehničke poteškoće. Informaciju je CNN-u potvrdio glasnogovornik te aviokompanije Abdullah Khan.

"Pilot je u pozivu upomoć rekao da ima tehničkih poteškoća. Rečeno mu je da su obje piste za slijetanje slobodne, ali se on odlučio za zaobilaznu rutu za slijetanje. Istražujemo tehničke poteškoće, naše molitve su uz sve koji su poginuli", ispričao je.

Podsjetimo, zračni promet ponovno je u Pakistanu pušten prije nešto više od tjedan dana nakon što je zbog koronavirusa bio obustavljen gotovo dva mjeseca.

Prvo udario telekomunikacijski toranj pa pao na kuće

Dužnosnik zračnog prometa Reutersu je rekao da se čini da zrakoplov nije uspio spustiti kotače prije slijetanja, no da je još prerano govoriti o stvarnom uzroku nesreće. 

Na mjesto nesreće, gusto naseljeno područje udaljeno nekoliko kilometara od zračne luke, stigle su pakistanska vojska i spasilačke službe. Televizijske snimke pokazuju kako je izgorjelo nekoliko automobila. 

"Zrakoplov je prvo udario u telekomunikacijski toranj i zatim pao na kuće", kazao je svjedok Shakeel Ahmed. 

Premijer Pakistana: Odmah će biti pokrenuta istraga

O nesreći se na svojem Twitteru oglasio i premijer Pakistana Imran Khan. 

Rekao je da je u kontaktu s direktorom PIA-e, koji je na putu za Karachi, te kako se čuje i s ekipom za spašavanje na terenu.

Dodao je da će odmah biti pokrenuta istraga te je izrazio sućut obiteljima preminulih.