Podijeli članak

Srpski košarkaš Nikola Kalinić imao je neuobičajenih problema za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

Zbog slučaja Nikola Kalinić u reprezentaciji Hrvatske navijači su putem društvenih mreža htjeli svašta poručiti nogometašu, međutim, nailazili bi na krivog Nikolu - košarkaša turskog Fenerbahčea.

On je pak ovih dana na sebe skrenuo pozornost izjavama za Blic.

"Otkad znam za sebe, a rođen sam 1991. godine, postoje problemi i razmirice oko Kosova. Svjestan sam da će me mnogi zbog ovih rečenica zamrziti, ali vrijeme je da neko to kaže javno: 'Riješimo taj problem, izvucimo što možemo i nastavimo dalje'", rekao je pa nastavio objašnjavati:

"Kosovska bitka se odvila prije 600 i više godina i već desetljećima to nije "naš" teritorij. Neka me isprave stariji i pametniji ako griješim. Nitko ne živi od prošlosti i što se prije pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, bit će nam bolje. Nismo nebeski narod, niti smo ikada bili. Imali smo svijetlih trenutaka u prošlosti, ali moramo se pomiriti s tim da smo sada mala i nebitna točka na ogromnoj karti svijeta. Tko mi ne vjeruje, neka proputuje svijetom i neka kaže strancima odakle je i tko je, doživjet će šok, siguran sam. Ja sam ga doživio."