Podijeli članak

Olivera Petrović Ristić, državljanka Srbije, najtraženija je žena u Italiji zbog brutalnog ubojstva tršćanskog zlatara Carla Aldija. Ona se našla u najnovijoj kampanji Europola "Kriminal nema spol", u kojoj su prikazane najtraženije žene iz svih država Europe.

U kampanji "Kriminal nema spol" navedeno je da su žene podjednako sposobne činiti teška krivična djela kao i muškarci, te da se kriminalci oba spola, traže zbog zločina kao što su ubojstva, trgovina drogom, prevare, krađe i trgovine ljudima, piše Blic.

Sve članice Europola, 21 država, izabrale su po jednog od svojih najtraženijih bjegunaca kao predstavnika ove kampanje, a Italija je odabrala ovu državljanku Srbije. Svim bjeguncima maska pokriva lice, a korisnici weba treba pogodiri spol kriminalca, dok djelovi maske postupno nestaju. U četiri koraka, postupno se otkriva i krivično djelo zbog kojeg je taj bjegunac tražen.

Prije nego što korisnik web ugleda Oliverino lice, obavješten je da je optužena za ubojstvo 75-godišnjeg Carla Aldija, koji je nasilno pretučen dok je bio vezan i na kraju zadavljen.

Navedeno je i zločin počinjen u pokušaju pljačke žrtve, te da mu je Olivera Petrović Ristić, sa suučesnicima, ukrala novac i dragocjenosti.

Više o ovoj temi čitajte ovdje.