Podijeli članak

U organizaciji dobrotvorne organizacije "Nest" u Sydneyu održan je osmi amaterski humanitarni teniski turnir Australian Closed s kojeg je značajan dio prihoda namijenjen za nabavku imunokemijskog analizatora s kompletima markera za kardio, tumor, dijabetes, hormone i druge bolesti u Općoj bolnici u Trebinju.

Organizatori tog turnira i vodeći ljudi organizacije Željko Nest i Pava Gojković su potvrdili da će potreban iznos novaca za nabavku traženog aparata biti uplaćen na račun Opće bolnice u Trebinju. Očekuje se da će formalnosti biti okončane tijekom tjedna kada će sredstva o visini od 6.000 australskih dolara biti uplaćena na račun bolnice Trebinje.

Veleposlanik Bosne i Hercegovine u Australiji Mirza Hajrić je prisustvovao dvodnevnom natjecanju i druženju, te se zahvalio organizatorima porodici Gojković, sudionicima turnira, kao i posjetiocima koji su pokazali humanost i sudjelovali u sakupljanju sredstava.

Pored Hajrića, turniru je prisustvovao i Miloš Ninković, bivši nogometaš Crvene Zvezde a sada zvijezda FK Sydney koji je proglašen za najboljeg igrača australske prve lige. Veleposlanik će lijepe vijesti o realizaciji donacije prenijeti direktorici Bolnice u Trebinju primarijusu Ljubici Miljanović.

Najviše sredstava je prikupljeno prodajom sportske memorabilije, dresova najboljih tenisača BiH i Srbije. Tako je na aukciji dres najboljeg srbijanskog tenisača Novaka Đokovića kupljen za 5.000 dolara, a dres najboljeg bosanskohercegovačkog tenisača Damira Džumhura za 1.500 dolara.

Dio prikupljenog novca će biti uplaćen za požarima pogođena područja na jugu Australije, priopćeno je iz Veleposlanstva BiH u Australiji.