Podijeli članak

Samo što se stišala buka nakon skandala kad je M. N., nastavnica u Vukovoj školi u Vranju u Srbiji, kako rekla, u svom neznanju postavila nepristojne fotografije na svoj profil na Facebooku, susjednu zemlju trese novi sličan skandal.

Naime, njena koleginica A. B., profesorica koja glazbeno predaje u nekoliko vranjskih srednjih škola, otišla je korak dalje u pokazivanju svoje ženstvenosti. Na profilima nekoliko učenika na Facebooku nedavno se pojavila golišava fotografija te profesorice, a da sramota bude još veća, učenici kojima ona predaje masovno dijele fotografiju između sebe, tako da su im profili na društvenim mrežama preplavljeni njenom fotografijom.

Neki je brane riječima kako ima što da pokaže i da je ona samo prosvjetni radnik „slobodnijih shvatanja", drugi komentirajiu kako ona ne bi više smjela predavati. Direktori škola u kojima predaje profesorica A. B. ne žele komentirati pojavljivanje fotografije profesorice na kojoj ona najvjerovatnije sama sebi pozira bez grudnjaka dok se oblizuje i izazovno gleda preko naočala.

Profesorica potvrđuje kako je fotografija njena, ali na pitanje novinara kako je dospjela na društvene mreže kaže da ne zna ni sama. Umjesto konkretnog odgovora, nastavnica je upitala kome to da prijavi, pišu srbijanski mediji.

Ona je naglasila da je izgubila telefon i da je u njemu čuvala takve slike.