Podijeli članak

Mostarski Srbi pozivaju sunarodnjake po svijetu da se registriraju za glasanje za predstojeće lokalne izbore koji će u Mostaru, nakon punih 12 godina, biti održani 20. prosinca.

Mostarski Srbi na izbore izlaze okupljeni na Listi "Ostajte ovdje-zajedno za naš Mostar" i poručuju da su ovi lokalni izbori sigurno od velikog, ako ne i presudnog značaja za opstanak i položaj srpskog naroda u Mostaru.

Podsjećaju da Srbi nikada nakon rata u Gradskom vijeću Mostara nisu imali svoje predstavnike, a sada prvi put vide šansu da se pokušaju izboriti za svoje mjesto i da izaberu legitimne predstavnike.

Iza liste stoje dvije stranke - SNSD i SDS, a podršku i sudjelovanje na listi i u izbornoj kampanji uzela su i sva srpska udruženja. Jedinstvo i odlučnost da se nastupi jedinstveno pozdravila je i Srpska pravoslavna crkva, te institucije i dužnosnici Republike Srpske i Srbije.

"Srbi su svih godina nakon rata birani sa listi bošnjačkih i hrvatskih stranaka i bili su isključivo glasačka mašinerija svojih stranačkih baza pogodujući tako interesima drugih naroda i svom osobnom. Stoga su ovi lokalni izbori sigurno od velikog, ako ne i presudnog, značaja za opstanak i položaj srpskog naroda u Mostaru", navodi se u priopćenju.