Podijeli članak

Sportsko-edukativni događaj koji je organiziran u sklopu projekta "Život nije Instagram .. Vježbaj", a kojeg provodi Udruženje "Ruka prijateljstva" održat će se u srijedu, 17. travnja, u Centru za kulturu Mostar, s početkom u 12 sati.

Projekt se provodi na području grada Mostara kao dio projekta "Smanjenje faktora rizika za zdravlje stanovništva u BiH" kojeg podržava Vlada Švicarske, a implementira Konzorcij za zagovaranje zdravih životnih stilova u lokalnoj zajednici Asocijacija XY i Boram u partnerstvu s Federalnim ministarstvom zdravstva i Svjetskom bankom.

Događaj je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola te predstavnicima škola i pedagozima tjelesnog odgoja, koji će se družiti s juniorima koji su postigli zapažene rezultate u sportu u Mostaru - Jasminom Kavazović, Lanom Pudar, Tarikom Džakmićem, Matejom Šakotom i Ivanom Obradovićem, priopćili su organizatori.

Kroz sudjelovanje na događaju učenici će se informirati, uvezati i uvidjeti/podsjetiti koliko je sport važan u njihovom psihofizičkom razvoju, kao i socijalizaciji.

Osim toga, imat će priliku čuti iskustva juniora, svojih vršnjaka i postavljati im pitanja, te razmijeniti iskustva.

Moderator događaja bit će novinar Radija dobre vibracije, Boris Čerkuč.