Podijeli članak

Mirna Zidarić, poznata novinarka i voditeljica HRT-a, iskreno je progovorila o svom iskustvu s Covid-19 nakon što se zarazila na teniskom turniru Adria Tour u Zadru. 

Zidarić je bez zadrške na portalu HRT-a opisala svoju borbu s koronavirusom, ali i s kakvim se reakcijama susretala.

'Dok još nisam znala za njihove nalaze, uoči finala osjetila sam slabost u nogama. Stojim u društvu, ali pogledom tražim kamo bih sjela. Bio je to prvi znak da nisam ona prava. Uzburkalo se sve oko otkazanog finala, odradila sam posao i s mužem krenula kući. Već u autu osjetila sam kako mi raste temperatura, ali to sam pripisala stresu izazvanom iznenadnim razvojem događaja, iscrpljenosti nakon višemjesečnog boravka u kući, no ipak je to bilo nešto posve drugo. Tijekom noći počela je snažna glavobolja (a mene glava nikada ne boli), skidala sam temperaturu, vrtjela se po postelji i u nekom bunilu svanuo je novi dan uz nadu da je to samo prolazna slabost', objasnila je Mirna Zidarić u svom tekstu pod nazivom 'Korona moja' na portalu HRT-a.

'Kada sam ujutro osjetila iste simptome, a da pritom nisam imala snage sjediti, već sam hvatala najudobniji horizontalni položaj, stigla je vijest da je Borna Ćorić pozitivan. Sjetila sam se srdačnog pozdrava i desetominutnog intervjua koji smo snimili dva dana prije i nisam mnogo dvojila, sve je slutilo na prijenos virusa. Test nije nimalo ugodno iskustvo, no kada se tako loše osjećate, to je samo jedan u nizu koraka koje morate napraviti. Kada je pozitivan nalaz stigao, nije bilo mnogo iznenađenja, nego je slijedila strepnja... Što sad? Mjesecima slušamo o tome, broje se oni zaraženi, oni na respiratoru, oni koji se nisu izvukli, a ti uza svu slabost moraš biti mentalno jak da tomu pristupiš kao još jednom savladivom izazovu', piše Mirna.

Spomenula je i kako je i ona imala simptome Covid-19 poput gubitka osjeta mirisa i okusa, suha usta te da je osjećala iznimnu potrebu za tekućinom.

'Pijte vode ili čaj u enormnim količinama jer uz mnogo mokrenja koje slijedi izbacujete toksine. Strepite za svoje bliže i dalje kontakte, a ne možete vratiti vrijeme', upozorila je.

Napisala je i kako su je mnogi počeli izbjegavati.

'Budite spremni da će vas ljudi u širokom luku izbjegavati, naglo mijenjati smjer kretanja iako ste skriveni iza maske, a vi ćete bez obzira na to biti sretni jer je sve prošlo relativno glatko u odnosu na vijesti koje pristižu sa svih strana svijeta. Jesam li iznimka ili pravilo, tek ćemo vidjeti, no svakako ću donirati krvnu plazmu u svrhu pronalaska lijeka kako bi u š̌to kraćem roku ova psihoza prerasla u suživot s koronavirusom u moru drugih i brojnih izazova modernog življenja', kaže HRT-ova novinarka.