Podijeli članak

Policija je jutros ispred KBC Split presrela splitsku liječnicu (48) i odvela je u službene prostorije na razgovor. Nad njom su otprije u tijeku dva kaznena postupka zbog povrede prava djeteta tijekom konfliktnog razvoda sa suprugom. Postupci su rezultirali sa dvije optužnice koje su na Općinskom sudu u Splitu, javlja Slobodna Dalmacija.
 
U jednom od postupaka Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je krajem prošle godine zatražilo i dobilo sigurnosnu mjeru nad 48-godišnjom liječnicom kojom joj se zabranjuje približavanja i kontaktiranja s 13-godišnjom kćerkom. Dijete je trenutno s ocem odlukom suda koji je odredio da stanuje s njim, a o roditeljskoj skrbi je u tijeku parnični postupak na splitskom općinskom sudu.
 
Za sada nije poznato na temelju koje prijave je splitska policija odvela liječnicu na ispitivanje, ali poznato je kako je u zadnje vrijeme putem društvenih mreža vodi kampanju u kojoj proziva niz institucija, prenosi Index.hr.
 
Među prozvanima je i Centar za socijalnu skrb u Splitu protiv čije dvije djelatnice je podnjela i privatnu tužbu te prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander iz Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba.