Podijeli članak

Sparkasse Bank d.d. BiH i Fondacija Mozaik realiziraju program podrške startup kompanija za mlade poduzetnike "Korak po korak" - koji predstavlja sveobuhvatni program podrške za ekonomsko osnaživanje mladih, a koji već nekoliko godina uspješno provode članice Erste i Sparkasse grupacije u zemljama u kojima posluju.

U Bosni i Hercegovini pokrenut je kao partnerska inicijativa Sparkasse Bank i Fondacije Mozaik s ciljem da otvara vrata financijskih usluga za one klijente kojima su te usluge teško dostupne.

Regionalni direktor Sparkasse Bank i koordinator projekta Adnan Mušić izjavio je da će taj kredit biti odobravan pod povoljnim uvjetima, u maksimalnom iznosu do 20.000 KM, s rokom otplate do 60 mjeseci, grace periodom od šest mjeseci i kreiran je da pomogne u ekonomskom osnaživanju mladih osoba koje imaju kvalitetne poslovne ideje.

Poslovne ideje mladih koje će biti podržane kroz projekt mogu biti orijentirane i na rješavanje ekoloških, obrazovnih, zdravstvenih ili ekonomskih izazova i problema u društvu kroz razvoj društvenog poduzeća.

Poziv za prijavu ideja je otvoren do 26. ožujka 2018., a aplicirati je moguća putem jednostavne aplikacije na internet stranici banke, priopćeno je iz Sparkasse Bank