Podijeli članak

Hrvatska nogometna reprezentacija pripremila nam je pravu dramu u subotu u Sočiju gdje su nakon boljeg izvođenja penala izbacili domaćina Rusiju i plasirali se u polufinale Svjetskog prvenstva. 

Hrvatski reprezentativci nisu krili oduševljenje nakon utakmice, a slavlje je trajalo do dugo u noć. Pjevale su se brojne navijačke pjesme, zabavljalo se, plesalo... 

Međutim, Rusima je za oko najviše zapeo video junaka utakmice Domagoja Vide i bivšeg hrvatskog reprezentativca Ognjena Vukojevića, koji su poslije utakmice u svlačionici pobjedu "posvetili" Ukrajini. 

Naime, njih su dvojica objavili video u kojem Vida govori 'slava Ukrajini', što je poklič ukrajinske vojske, a na to se nadodaje Vukojević te govori kako je ta pobjeda za Dinamo Kijev i Ukrajinu, piše 24sata.

Takav video niti malo se nije svidio Rusima, među kojima je zavladao bijes. Da stvar bude gora, u sve se umiješala i Fifa. 

"Fifa istražuje različita izvješća nakon navedene utakmice, kao i potencijalne dokaze. Molimo vas za strpljenje jer dok ne prikupimo sve informacije, ništa više ne možemo komentirati", priopćili su iz Fife. 

Kao moguća kazna spominje se čak i suspenzija Domagoja Vide od dvije utakmice (?!) te novčana kazna u minimalnom iznosu od 5000 švicarskih franaka. 

Cijelu situaciju komentirao je i sam Vida, koji navodi kako nije imao namjeru nikoga uvrijediti. 

- Ova pobjeda je za Hrvatsku. Video s Vukojevićem bio je samo šala. Imam puno prijatelja u Ukrajini još iz vremena kad sam igrao u Dinamo Kijevu, to sam rekao zbog njih. Nisam imao namjeru nikoga uvrijediti. Ne znam zašto su Rusi toliko bijesni zbog toga, ali ja njih volim i još jednom ponavljam da je sve bila samo šala - kazao je junak iz Donjeg Miholjca.

Tko o čemu, Fifa o Hrvatima...