Podijeli članak

N1 televizija doznaje da je u četvrtak podignuta optužnica protiv Smiljane Srnec zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić u Palovcu.

ŽDO u Varaždinu je potvrdilo da je podignuta optužnica zbog ubojstva Jasmine Dominić. Optužena je Smiljana Srnec koju se tereti da je s najmanje pet udaraca u glavu tvrdim predmetom usmrtila 23-godišnju sestru. 

Za optuženu se predlaže pruduženje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Sud treba odrediti hoće li donijeti takvu odluku. 

"Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatske državljanke (1974.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona. (11. 7. 2019.) Optužnicom se 45-godišnjakinju tereti da je tijekom ljeta 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu zadala svojoj sestri (1977.) najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome kostiju u području glave, pa je 23-godišnjakinja preminula uslijed zadobivenih ozljeda. U optužnici je predloženo da se 45-godišnjakinji produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela", stoji u priopćenju ŽDO Varaždin.

Tijelo nesretne djevojke, podsjetimo, slučajno je pronađeno 16. veljače ove godine u zamrzivaču u obiteljskoj kući. Otkrili su ga članovi obitelji. Smiljana Srnec uhićena je istog dana, a od 20. veljače se nalazi u zatvoru u Varaždinu. Pritvor joj ističe 16. srpnja.