Podijeli članak

Natjecateljska godina 2019/20 Prve lige FBiH je završena, odlučio je Izvršni odbor FS FBiH. Nakon nekoliko održanih video konferencija i razgovora danas je napokon odlučeno je da se sezona u Prvoj ligi FBiH završi prema zatečenom stanju u prekidu.

Piše: B.B.

Najjači rang u Federaciji BiH je zbog pandemije koronavirusa zaustavljen početkom ožujka nakon kompeltiranog 16. kola. Bilo je naznaka da bi se sezona mogla nastaviti, ali se to neće dogoditi. Odluka o promociji u Premijer ligu i ispadanju u Druge lige FBiH još nije donesena i čeka se potez NFSBiH o Premijer ligi nakon čega će uslijediti novi sastanci federalnog Saveza vezano za broj klubova koji ispadaju i ulaze u Prvu ligu.

Inače, na današnjoj sjednici odlučeno je da naglasak bude na pripremama za narednu sezonu kako bi klubovi na vrijeme ispunili sve zahtjeve koji se postave pred njih.

U trenutku prekida vodeći je bio Olimpik sa 37 bodova, šest više od drugoplasiranog TOŠK-a. Prema trenutnom stanju na ljestvici, upravo bi popularni Vukovi trebali igrati sljedeću sezonu u Premijer ligi. Najugorežniji na dnu poretka su bili Orašje, Jedinstvo, Slaven i Radnik.